Nieuws en agenda

Op de Fûgelsang vinden we de privacy van onze kinderen belangrijk. Daarom tonen we u op onze site slechts een selectie van ons nieuws en tonen we slechts één foto per onderwerp.
In onze eigen MijnSchool-omgeving kunnen de ouders en verzorgers van onze kinderen inloggen om meer informatie te bekijken en lezen.

13 mei, op verzoek geplaatst

Beste ouder(s),

Een maand geleden zijn we met de door jullie meegebrachte schooltasjes naar Polen gereden. We hebben de foto's gezien van enorm blije kinderen. Gister zijn we daar weer geweest met medicijnen en voedselpakketten.

Over 2 weken gaat er weer een groep naar Polen. Deze keer is er ruimte in een vrachtauto om zo'n 100 fietsen mee te nemen naar Warschau.

We zijn dus op zoek naar gratis, gebruikte, maar wel goed werkende fietsen. Volwassen- of kinderfietsen. Mocht u een goede fiets hebben die u beschikbaar wilt stellen.... Kunt u die dan langsbrengen op Nijebuorren 17,Berlikum? 

Alvast bedankt,  Groeten Dirk Jan en Marieke Holwerda 

 

22 april, Even bijpraten......

Beste ouders, 

De afgelopen weken is er veel gebeurd.

Culturele uitstapjes, boekpromoties, boerderij bezoek, toneelvoorstellingen, ouderavond MR en OR met interessante workshops, Grote rekendag, "allen tegen 1", gastles "Hoe werkt een bank?", "Scoor een boek" met een sportieve afsluiting, verkiezing van het mooiste boek van 2022 en natuurlijk ons schoolproject "Maaitiid in de loft" met een afsluiting waarbij we weer veel ouders binnen in de school hebben mochten verwelkomen.

21 april, Dorpsfeest 2022!

15 april, Lyts Frysk Diktee

Klaas Wassenaar, Anna Smits en Fardau Flapper hawwe ús skoalle fertsjinwurdige by it Lyts Frysk Diktee yn Ljouwert.

8 april, Sponsorloop 22 april 2022 CBS de Fugelsang & OBS Lyts Libben

Beste ouders,

3 april, Kwink ouderbrief en koelkastposter

30 maart, De Grote Rekendag 30 maart 2022

Woensdag 30 maart hielden we de grote Rekendag. Dit jaar hebben we niet gekozen voor het landelijke thema maar voor een eigen idee: Spelend en bewegend rekenen!

29 maart, Schoolreisjes 2022

De commissie schoolreisje is weer bij elkaar gekomen en het is geregeld! We gaan dit jaar eindelijk weer op schoolreisje! In dit bericht informeren we u alvast over de data. 

18 maart, U komt toch ook?

a.s. zondag is de dag van een bijzondere ontmoeting; we gaan dan nl. allemaal weer naar de kerk.

We mogen weer!

En dat is fijn! Zeker in deze tijd waar je de ene dag nog alles bezit en de andere dag zit je hele bezit in je koffer en is alles weg

15 maart, Notulen MR 28 februari 2022

Goedemorgen ouders/verzorgers van de Fûgelsang, 

28 februari, Groep 6 in het planetarium

18 februari, Even bijpraten.....

Beste ouders, 

 

De persconferentie is geweest en het land gaat van slot dus ook de school! 

 

Corona is nog niet weg en zal nog een tijdje als een (flinke) griep om ons heen zijn., Daarom blijven de kinderen van groep 6 t/m 8 de zelftesten meekrijgen. Voor school komt de bepaling van "ouders achter het hek blijven" te vervallen. We mogen u weer op school verwelkomen! Dat vinden we super fijn want we hebben u als ouder gemist op school! 

 

Het contact was er gelukkig wel en dankzij de techniek konden we via Teams afspreken of via telefoon contact hebben en natuurlijk beeldbellen e.d. maar alles valt in het niets bij het gewoon elkaar ontmoeten. 

 

En daarom gaan de schooltijden weer gewoon terug naar de oude tijden en kunnen "de helpende handjes" weer op school komen. 

1. 's Morgens gaat om 8.10 uur de 1e bel en de kinderen gaan dan naar binnen om bij de 2e bel om 8.15 uur in de klas te zitten en de schooldag te beginnen, dit geldt voor groep 4 t/m 8. Natuurlijk hoeven de kinderen van groep 1 t/m 3 niet op de bel te wachten, zij mogen om 8.10 uur gelijk naar binnen. De groepen 1 t/m 3 gaan nog even een tijdje via de glazen deur op het plein naar binnen, gelijk in hun klas en fijn bezig met de spelinloop, maar u als ouder hoeft dus niet meer achter het hek te blijven. Vindt u het wel prettig bij het hek te blijven en daar afscheid te nemen en uw kind zelfstandig naar de deur te laten gaan dan is dat natuurlijk  prima. De meeste kinderen weten niet beter en zijn hierdoor heel zelfstandig geworden. 

 

2. 's Middags gaan we allemaal( groep 1 t/m 8) om 14.15 uur uit en op vrijdag 12.15 uur. Er is geen tijdsverschil meer, want alle kinderen kunnen en mogen elkaar weer ontmoeten( cohortering is opgelost) 

 

3. De workshops gaan weer van start! Vrijdag 4 maart om 11.00 uur. We zoeken nog (groot)ouders of andere liefhebbers om ons te helpen. Wie kan en vindt dit leuk? 

 

4. De leesmoeders gaan de leerlingen weer begeleiden met het uitzoeken van leuke leesboeken en de boekenkasten op orde houden zodat het uitzoeken van een boek een "feestje" wordt.

 

3 december, Sinterklaas doneert 1e fles voor de speeltuin

Sint zou Sint en de grote kindervriend niet zijn wanneer hij niet op de hoogte zou zijn van de actie voor de speeltuin.

Hier wilde hij natuurlijk een aandeel in leveren en wel door de 1e fles te gooien.

Met een sierlijke zwaai, uiteraard passend bij een goed heiligman, gooide hij de fles keurig in het net dat boven het trappengat hangt.

zie bijgevoegd filmpje en foto

1 december, Actie Brede School voor speeltuin Berltsum

De speeltuin wordt vernieuwd

 

Er zijn mooie plannen die we graag willen realiseren maar nieuwe speeltoestellen zijn erg duur. Naast dat we geld krijgen uit subsidies en van de beide schoolbesturen, willen we ook graag samen met de kinderen geld inzamelen. Dit gaat plaatsvinden in de vorm van een flessenactie en een sponsorloop (april/mei '22).

We starten maandag 6 december a.s. met de flessenactie en deze eindigt op 1 juni 2022. Aan alle kinderen en u vragen wij om al uw statiegeldflessen te bewaren, deze mee te geven aan uw kind(eren) en te doneren aan school, om geld in te zamelen voor de speeltuin.

In de Brede School hangt een thermometer waarop bijgehouden wordt hoeveel geld er al is ingezameld zodat dit de kinderen motiveert om zoveel mogelijk flessen mee te nemen naar school.

 

25 november, Notulen MR 11 november 2021

Beste ouders/verzorgers van CBS de Fûgelsang,

9 november, Bloembollenactie

De bloembollenverkoop was een groot succes!

Er is voor € 3824,- verkocht. Een geweldige prestatie!

Donderdag maken we bekend welke groep het meeste verkocht heeft en wie de kampioen bollenverkoper van De Fûgelsang is geworden.

 

4 november, Groep 3 bezoekt de bibliotheek in St. Annaparochie

Maandag 1 november gingen de kinderen van groep 3 naar de bibliotheek in St. Annaparochie.

29 oktober, Voorleesontbijt

Beste ouders,verzorgers,

13 oktober, Notulen MR 14 september 2021

Beste ouders en verzorgers van de Fûgelsang,

13 oktober, Even voorstellen.....en wij zoeken u!

Beste ouders en verzorgers van CBS de Fûgelsang,

1 oktober, Kinderboekenweek

Volgende week donderdag start op onze school de Kinderboekenweek!

20 september, Herfstwandeling

3 september, naschoolse muziekles

Beste ouders,

Vorig jaar heeft onze muziekleraar Anton in diverse groepen keyboard en gitaarles gegeven. 

Veel kinderen waren enthousiast en wilden wel doorgaan met muziekles.

22 augustus, Even voorstellen...

20 augustus, weer naar school

Beste ouders, 

Maandagmorgen 23 augustus start onze school weer! We hebben er reuze veel zin in en kunnen niet wachten om u en uw kinderen weer te ontmoeten.

Net als voor de zomervakantie zijn alle kinderen welkom vanaf 8.05.uur. De school begint om 8.15 uur

Coronamaatregelen: Gelukkig zijn er een aantal versoepelingen zoals het afschaffen van de mondkapjes, de anderhalve meter afstand tot de kinderen, de groepen gescheiden houden maar het is helaas nog niet de bedoeling om alle ouders weer tegelijk in school toe te laten. We zouden niets liever willen dan weer naar de "gewone" situatie terug te gaan maar het is beter om te luisteren naar het advies vanuit het ministerie om nog even te wachten.

We vragen u dan ook om, net als voor de zomervakantie, uw kind vanaf het hek zelf naar de klas te laten gaan ( groep 1 t/m 4) en groep 5 t/m 8 verzamelt zich op het plein. De leerkrachten zijn ook op het plein aanwezig en als u iets wilt vragen of door wil geven kunt u gerust het plein opkomen om met de leerkracht in gesprek te gaan. We versoepelen hier dus wel enigszins wat mee indien u wel de afstand in de gaten houdt. De kleuters blijven dus ook via de open glazen deur de klas ingaan. Natuurlijk blijft het handen wassen en ventileren van groot belang.

26 april, Presentaties Adhanom en Sara

Adhanom en Sara hebben afgelopen donderdag een presentatie voor de klas gehouden over hun geboorteland. Ze hadden een poster gemaakt waarop ze tekeningen hadden gemaakt of plaatjes hadden geplakt met allerlei dingen die ze wilden vertellen aan hun klasgenoten over het land waar zij zijn geboren. Dit was erg interessant voor alle kinderen. Na afloop van elke presentatie konden de kinderen vragen stellen aan Adhanom en Sara. Hier maakten de kinderen goed gebruik van!  

8 april, Kindermuziekweek

Beste ouders, verzorgers en kinderen van De Fûgelsang,

 

26 maart, De Grote Rekendag 2021!

Woensdag 24 maart hielden we op CBS de Fûgelsang de Grote Rekendag.

25 maart, palmpaasstok maken

Beste ouders, 

Vanuit het jongerenwerk van de kerk is ons gevraagd of de kinderen een Palmpaasstok willen maken.

Normaal gesproken maken ze die tijdens de dienst op palmzondag maar helaas is dat nu niet mogelijk.

 

9 maart, ook buiten leren is leuk!

We herhaalden deze week doelen van de afgelopen periode. Met heel veel spelletjes en buitenactiviteiten!! Het plein stond vol woorden en sommen van groep 3

29 januari, CBS De Fûgelsang presenteert: The Masked Voorlezer!

Beste ouders en kinderen,

26 januari, verandering data studie- middag en dagen

 

Beste ouders, 

Vanwege de lock down en het verschuiven van de toetsperiode, tot nader bericht, hebben we een verandering aangebracht in de agenda wat betreft studie middag en dagen.

Blijft u de agenda volgen?

18 december, Een kerstgroet van het team!

Een videoboodschap voor jullie van ons.

18 december, en dan is het nu kerstvakantie...............

Beste ouders en verzorgers, 

Dit jaar is anders verlopen dan we graag gewild hadden. Nadat we in het voorjaar de 1e schoolsluiting achter de rug hadden, achtten we de kans op een 2e sluiting haast onmogelijk. Helaas werd dit toch waarheid en hebben we de kinderen eerder naar huis moeten sturen dan we van plan waren. En zien we elkaar pas halverwege januari weer.

Als team maken we ons zorgen om de continuering van het onderwijs en om het welzijn van uw kind(eren) Mocht u merken dat de schoolsluiting problemen bij uw kinderen geeft, dan kunt u dit aan ons melden. Een appje, een belletje of een mailtje het kan allemaal. Samen zijn we sterk.

23 november, Bezoek Sint en Piet aan de Foarútgong.

Beste ouders,verzorgers,

6 november, Klaar voor een spel buiten!

Voor we buiten aan de slag gingen met een spel, maakten we nog even een mooie groepsfoto.

23 oktober, samenwerken in groep 6

Samenwerken luistert soms heel nauw

wie trekt aan het juiste touwtje en op het juiste moment?

9 oktober, boekpromotie

In groep 8 vond deze week de boekpromotie plaats.

Levi leest voor....

9 oktober, Groep 3 thema ridders!

Met de Kinderboekenweek werkt groep 3 enthousiast aan het thema ridders en kastelen.

mei

23 De E toetsweken voor groep 3 t/m 7

juni

28 studiemiddag, alle kinderen om 12.15 uur vrij
30 leerlingenraad op bezoek bij commissaris van de koning dhr. Brok
24 Planningsdag, alle kinderen een dagje vrij

juli

12 wisselmiddag, groep 8 vrij
9 stapel run: spieren voor spieren

juni

23 studiedag alle kinderen zijn vandaag vrij

juli

13 musical en eindfeest groep 8

mei

26 Hemelvaartsdag

juni

6 Pinksteren, de school is dicht

juli

18 Zomervakantie 16 juli t/m 28 augustus
14 zomerfeest en uitzwaaien groep 8

juni

13 Leestasjes mee naar school

juli

4 Leestasjes mee naar school
1 rapport mee
4 deze week rapportgesprekken

juni

13 schoolreisje groep 1 en 2
16 schoolreisje groep 3 t/m 7
8 groep 8 op kamp