1 oktober, Kinderboekenweek

Het thema is dit jaar: Worden wat je wil. Een mooi thema waar we veel kanten mee op kunnen. Aanstaande donderdag starten we deze periode met een opening rond de school. Dit zal onder schooltijd zijn. Vanaf dan gaan we een maand lang met dit thema aan de slag. Zo gaan we o.a. aan de slag met teksten rond dit thema en wordt er veel aandacht besteed aan (voor)lezen. 

 

Kussentjes

 

Vanaf woensdag mogen de kinderen een kussentje meenemen naar school. Deze gaan we gebruiken tijdens het voorlezen. 

 

Bruna-actie

 

In sommige gezinnen is het de gewoonte om tijdens de Kinderboekenweek een nieuw boek voor hun kind te kopen. Dit natuurlijk om het lezen thuis te stimuleren. Hiervoor heeft de Bruna een mooie actie ontwikkeld. Dit gaat als volgt in zijn werk:

Koop tijdens de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober 2021) een boek bij de Bruna-winkel en lever het bonnetje in op school. De school levert alle bonnen in bij Bruna en krijgt een tegoed voor 20% van het totaalbedrag van alle ingeleverde bonnen. Met dit tegoed kan onze school nieuwe boeken kopen voor de schoolbibliotheek. Hoe meer bonnen, hoe meer boeken. Iedereen kan meesparen!

Deze bonnen kunnen t/m 5 november bij de eigen leerkracht worden ingeleverd. De officiële periode van de Kinderboekenweek is dus korter dan bij ons op school.

 

Bedankt

 

Graag willen we de ouders van de decoratie commissie heel erg bedanken voor het versieren van de school in dit thema. Het ziet er prachtig uit! Dit moet toch uitnodigen om er samen een hele mooie periode van te maken!

 

Team de Fûgelsang