23 november, Bezoek Sint en Piet aan de Foarútgong.

Sinterklaas heeft ons laten weten dat hij, ondanks dat hij dit jaar veel thuiswerkt, toch op donderdag 3 december de Foarútgong komt bezoeken. Wij zijn natuurlijk ontzettend blij met zijn komst! Om dit allemaal veilig te laten verlopen gaat de dag er dit jaar anders uitzien. Zo zal er dit jaar geen intocht zijn. De kinderen gaan om 8.15 uur naar hun eigen klas. In de loop van de dag zal het voor de kinderen duidelijk worden hoe Sint het programma dit jaar in gedachten heeft.

 

Tijdens deze dag zal er veel aandacht zijn voor de richtlijnen vanuit het RIVM. Zo zal Sint dit jaar maar 1 Piet meenemen, zal er altijd 1,5 meter afstand bewaard worden tussen de kinderen en Sint en Piet en is er aandacht voor de hygiënemaatregelen. Bovendien zullen niet alle klassen hem fysiek bezoeken, doordat Sint tegenwoordig gebruik kan maken van moderne technieken.

 

De groepen 5 t/m 8 hebben lootjes getrokken. Hierbij zijn afspraken gemaakt over het bedrag, een surprise en een gedicht.

Voor de groepen 1 t/m 4 verzorgt Sint de cadeautjes. Dit betekent dat de ouders van groep 3 en 4 dit jaar Sint niet hoeven te helpen. Sint vindt het namelijk niet verstandig om ouders de school in te laten om de cadeautjes te komen brengen. Alle cadeautjes staan al in het Pietenhuis, dus dat komt helemaal goed!

Het is de bedoeling dat de kinderen deze dag, net als anders, fruit en lunch meenemen naar school. Ook de gymlessen gaan deze dag gewoon door.

De kleuters zijn deze dag om 12.15 uur vrij, groep 3 t/m 8 gaat tot 14.15 uur naar school.

 

We hopen er zo, in deze bijzondere tijd, toch een onvergetelijke dag voor de kinderen van te maken.

 

Team de Fugelsang